Βιταμίνες Για Την Τριχόπτωση – Οι 10 Πιο Αποτελεσματικές

Υπάρχουν βιταμίνες για την τριχόπτωση που βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος και λειτουργούν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη και την φροντίδα των μαλλιών. Πολλοί από εσάς που βασανίζεστε για καιρό με την τριχόπτωση, θα θέλατε να βρείτε τρόπους αντιμετώπισής της και να αποκτήσετε τα μαλλιά που ονειρεύεστε. Πολλές θεραπείες, σας υπόσχονται μαγικά αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά καταλήγετε να έχετε ξοδέψει πολλά χρήματα, χωρίς να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να έχει εξαντληθεί και η υπομονή σας.

Η σωστή και υγιεινή διατροφή είναι το 90% αυτού που χρειάζεστε για τα μακριά και όμορφα μαλλιά που θέλετε να έχετε. Οι βιταμίνες για την τριχόπτωση μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σας, εάν παίρνετε τις σωστές αναλογίες που θα εξασφαλίσουν γρήγορη και υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Σε αυτό θα βοηθήσουν επίσης, τα μέταλλα και οι πρωτεΐνες.

Το πρόβλημα της τριχόπτωσης παρουσιάζεται πλέον σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Τα τελευταία χρόνια ακόμη και τα παιδιά αρχίζουν να παρουσιάζουν τριχόπτωση. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οδηγούν σε αυτό, μερικοί από τους πιο συχνούς είναι η ρύπανση, το στρες, η ακατάλληλη διατροφή και η έλλειψη ύπνου.

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-6674948291416884"
data-ad-slot="9023443470">


Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της απώλειας των μαλλιών. Ένας τρόπος που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στον έλεγχο και την πρόληψή της, είναι να παίρνετε τις σωστές βιταμίνες για την τριχόπτωση. Το να παίρνετε συμπληρώματα βιταμινών ή απλώς να τρώτε τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα για την θεραπεία της τριχόπτωσης, θα σας βοηθήσει στο να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε. Έχουμε αναφέρει μερικούς φυσικούς τρόπους θεραπείας για την τριχόπτωση, όπως αιθέρια έλαια για την απώλεια μαλλιών, αντιμετώπιση του προβλήματος με έλαιο κολοκυθόσπορου, δεντρολίβανο και αμυγδαλέλαιο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, χάνουμε περίπου 50 έως 100 τρίχες τη μέρα. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό, αφού πολλοί άνδρες και γυναίκες μέχρι την ηλικία των 50 ετών θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την τριχόπτωση. Αυτό όμως που δεν είναι φυσιολογικό, είναι η υπερβολική πτώση τριχών κάθε μέρα κάτω της ηλικίας των 50 ετών. Αυτό οδηγεί σε σοβαρό πρόβλημα απώλειας μαλλιών και αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας κάποιες σημαντικές βιταμίνες για την τριχόπτωση.

Η επιλογή συμπληρωμάτων διαφέρει, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε άτομο ξεχωριστά. Μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε να παίρνετε συμπληρώματα, ώστε να μην επιδεινώσετε περισσότερο την κατάσταση.

Οι βιταμίνες για την τριχόπτωση όμως, παίζουν σημαντικό ρόλο και στην υγεία, ενώ πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πολλά για αυτές. Είναι λοιπόν ευκαιρία να να εξοικειωθείτε με τις διάφορες βιταμίνες που μπορεί να χρειάζεστε και να αποφασίσετε εάν χρειάζεστε περισσότερες ή λιγότερες βιταμίνες.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στη διατροφή τους για να αποφύγουν την απώλεια μαλλιών. Υπάρχουν σε αφθονία σε πολλά φρούτα, λαχανικά και άλλες τροφές.

Αιτίες Που Προκαλούν Τριχόπτωση


Τα μαλλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και όταν αρχίζουν να πέφτουν, μπορεί αυτό να έχει επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία. Το 50% περίπου των ανδρών και το 40% των γυναικών παρουσιάζουν μερική ή ολική απώλεια μαλλιών καθώς μεγαλώνουν. Σύμφωνα με την έρευνα, η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών, συμβάλουν στην εμφάνιση της τριχόπτωσης. Συνήθως, οι γυναίκες είναι αυτές που επηρεάζονται περισσότερο, λόγω της διατροφής, με έως και 30% των περιπτώσεων τριχόπτωσης να έχει άμεση σχέση με την έλλειψη βιταμινών και σιδήρου. Γι'αυτό το λόγο χρειάζονται και βιταμίνες για την τριχόπτωση.

Οι αιτίες που οδηγούν στην τριχόπτωση είναι:

 • Φτωχή διατροφή

 • Φάρμακα

 • Κληρονομικότητα

 • Έκθεση σε ακτινοβολία

 • Ορμόνες

 • Διαταραχές του θυρεοειδούς

 • Αυτοάνοσες διαταραχές

 • Δερματικές παθήσεις

 • Απώλεια βάρους

 • Τραυματισμός

 • Στρες

 • Αναιμία

 • Εγκυμοσύνη


Συμπτώματα Τριχόπτωσης


Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το τι την προκαλεί. Μπορεί να έρθει ξαφνικά ή σταδιακά και να επηρεάσει μόνο το τριχωτό της κεφαλής σας ή ολόκληρο το σώμα σας. Ορισμένοι τύποι τριχόπτωσης είναι προσωρινοί και άλλοι είναι μόνιμοι.

Τα συμπτώματα τριχόπτωσης μπορεί να είναι:

 • Σταδιακή αραίωση στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος απώλειας τρίχας, που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν. Στους άνδρες, τα μαλλιά αρχίζουν συχνά να υποχωρούν από το μέτωπο σχηματίζοντας μια γραμμή που μοιάζει με το γράμμα Μ. Οι γυναίκες δεν εμφανίζουν συνήθως αυτή τη γραμμή στο μέτωπο αλλά εμφανίζεται στο πάνω μέρος του κεφαλιού τους.

 • Κυκλικές περιοχές φαλακρών σημείων. Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν τέτοια σημεία. Αυτός ο τύπος τριχόπτωσης συνήθως επηρεάζει μόνο το τριχωτό της κεφαλής, αλλά μερικές φορές εμφανίζεται στα γένια ή στα φρύδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί κνησμός στο δέρμα σας, πριν αρχίσουν να πέφτουν τα μαλλιά.

 • Ξαφνική χαλάρωση των μαλλιών. Ένα συναισθηματικό σοκ ή κάποια φυσική αιτία, μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση των μαλλιών. Όταν χτενίζετε ή πλένετε τα μαλλιά σας, ακόμα και μετά από ένα χαλαρό τράβηγμα, μπορεί να πέφτουν ή να μένουν στη βούρτσα σας τρίχες. Αυτός ο τύπος τριχόπτωσης προκαλεί συνήθως αραίωση των μαλλιών και όχι περιοχές φαλάκρας.

 • Απώλεια τριχών σε ολόκληρο το σώμα. Ορισμένες καταστάσεις και ιατρικές θεραπείες, όπως η χημειοθεραπεία για τον καρκίνο, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια τριχών σε όλο το σώμα.


Πως η Έλλειψη Βιταμινών Οδηγεί Στην Τριχόπτωση


Οι έλλειψη βιταμινών είναι συχνό φαινόμενο που οδηγεί στην τριχόπτωση, επειδή δεν λαμβάνετε πολλές και απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Οι εκτεταμένη έλλειψη βιταμινών οδηγεί σε λεπτά, αδύναμα και εύθραυστα μαλλιά. Εάν προσθέσετε βιταμίνες για την τριχόπτωση στη διατροφή σας, θα ενισχυθεί η υγεία των μαλλιών σας και η ανάπτυξη, ενώ θα αυξηθεί το πάχος της τρίχας και τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο λαμπερά.

Διατροφή Για Την Τριχόπτωση


Για να έχετε υγιή και δυνατά μαλλιά, θα πρέπει να παίρνετε πολλές βιταμίνες για την τριχόπτωση. Τα μαλλιά σας χρειάζονται επίσης πρωτεΐνες και λιπαρά για να αναπτυχθούν. Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα αμινοξέα λειτουργούν από κοινού για να διατηρούν τα μαλλιά σας υγιή και δυνατά. Συνήθως, χρειάζονται περίπου τέσσερις έως έξι μήνες για να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά.

10 Βιταμίνες Για Την Τριχόπτωση


Αυτές οι 10 βιταμίνες για την τριχόπτωση είναι απαραίτητες και για την υγεία των μαλλιών. Προσθέστε τις στη διατροφή σας και θα δείτε βελτίωση, ενώ θα αρχίσουν να αναπτύσσονται οι τρίχες και μειώνονται οι πιθανότητες να πέσουν.

1. Βιταμίνη Α Για Την Τριχόπτωση


Χρειαζόμαστε τη βιταμίνη Α για την παραγωγή λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής, γνωστό και ως σμήγμα. Χωρίς σμήγμα, τα μαλλιά μας είναι ξηρά και εύθραυστα και εμφανίζεται πιτυρίδα, που είναι πολύ ενοχλητική. Όταν τα ξηρά μαλλιά αρχίζουν να σπάνε, μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση.

Μπορείτε να πάρετε βιταμίνη Α από το μάνγκο, τα πορτοκάλια, τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και το συκώτι.

Η βιταμίνη Α είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που χρησιμοποιούνται για την αναζωογόνηση του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών. Η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παίρνετε πολύ μεγάλες δόσεις. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο και για τα δύο φύλα, αλλά ιδιαίτερα για τις έγκυες γυναίκες. Οι υπερβολικές δόσεις βιταμίνης Α μπορούν να προκαλέσουν αποβολές ή γενετικές ανωμαλίες. Δεν συνιστάται σε έγκυες και γυναίκες που θηλάζουν να λαμβάνουν μεγαλύτερες δόσεις βιταμίνης Α από την ποσότητα που περιέχεται σε μια πολυβιταμίνη.

Είναι επίσης σημαντικό να τρώτε πρωτεΐνη μαζί με τη βιταμίνη Α (ισχύει και για τις άλλες βιταμίνες που θα δείτε παρακάτω). Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για δυνατά και υγιή μαλλιά, ενώ περιέχει κολλαγόνο που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του δέρματος στο κεφάλι σας και να αποτρέψει την ξηρότητα και τη φαγούρα.

2. Βιταμίνη Β Για Την Τριχόπτωση


Η βιταμίνη Β είναι απαραίτητη για την αιμοσφαιρίνη, η οποία μεταφέρει οξυγόνο στο τριχωτό της κεφαλής μέσω των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Υπάρχουν διάφορες βιταμίνες για την τριχόπτωση, όπως οι βιταμίνες Β και αποτελούν την καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, αλλά και η βιταμίνη Β-6, το παρα-αμινοβενζοϊκό οξύ, η βιοτίνη και η ινοσιτόλη. Μπορείτε να πάρετε τη βιταμίνη Β από ψάρια και θαλασσινά, πουλερικά, κρέας, φασόλια, μπιζέλια, μπανάνες, πλιγούρι βρώμης, αυγά, πατάτες και πλήρες γάλα ή με χαμηλά λιπαρά.

Συγκεκριμένα, η βιοτίνη και η βιταμίνη Β5 είναι τα πιο ευεργετικά για την ανάπτυξη των τριχών. Η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη που βοηθά τα μαλλιά ώστε να είναι δυνατά και βοηθά επίσης στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων των μαλλιών. Έχει επίσης και θετικές επιδράσεις για γυναίκες που χρησιμοποιούν για τα μαλλιά τους διάφορα προϊόντα styling.

Η βιταμίνη Β5 είναι επίσης σημαντική για την τόνωση των μαλλιών και την ανάπτυξη των τριχών. Μια μελέτη που έγινε το 2011 στο «British Journal of Dermatology» διαπίστωσε ότι η χρήση της βιταμίνης Β5 αύξησε το μέγεθος των τριχών, έκανε πιο πυκνές τις ίνες των μαλλιών και έκανε την τρίχα να αντέξει μεγαλύτερη πίεση, πριν σπάσει.

Η τριχόπτωση είναι συνήθως το πρώτο σημάδι έλλειψης βιταμίνης Β. Αυτό συμβαίνει λόγω του καπνίσματος, της ανθυγιεινής διατροφής, της εγκυμοσύνης ή της εξασθένισης της ηπατικής λειτουργίας (συκώτι).

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων ελλείψεων. Οι τροφές όπως το αβοκάντο, τα όσπρια, τα καρύδια, τα αυγά, το βόειο κρέας, οι γαρίδες και οι πατάτες έχουν όλα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β που μπορούν να αντιμετωπίσουν την απώλεια μαλλιών.

3. Φολικό Οξύ Για Την Τριχόπτωση


Αυτή η βιταμίνη μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη θεραπεία και την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Η λήψη συμπληρωμάτων και η κατανάλωση τροφών που περιέχουν φολικό οξύ δεν συμβάλει μόνο στη μείωση της απώλειας της τρίχας και στην πρόληψη της αραίωσης των μαλλιών. Μπορεί να βοηθήσει πολύ εκείνους που έχουν γενετική προδιάθεση για φαλάκρα.

Το φολικό οξύ υπάρχει στα ρεβίθια, στα κατεψυγμένα μπιζέλια, στα βραστά σπαράγγια, στις μαγειρεμένες φακές, στην παπάγια και στα χόρτα.

Το φυλλικό οξύ (γνωστό και ως φολικό οξύ) είναι απαραίτητο για κάθε ιστό στο σώμα σας. Το δέρμα, τα νύχια, τα όργανα και τα μαλλιά σας βασίζονται ιδιαίτερα στο φολικό οξύ για την ομαλή λειτουργία τους. Το φολικό οξύ βοηθά επίσης στην πρόληψη των γενετικών ανωμαλιών. Το φυλλικό οξύ ενισχύει επίσης και τη δράση άλλων βιταμινών στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της Β-12 και της βιταμίνης C. Το φυλλικό οξύ βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και την αξιοποίησή τους, γεγονός που είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Η έλλειψη σε φολικό οξύ μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει σε τριχόπτωση, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει και άλλα προβλήματα. Αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας γκρίζα, να προκαλέσει έντονα στοματικά έλκη, πρησμένη γλώσσα, έλκος στομάχου, αναιμία και μειωμένη ανάπτυξη των μαλλιών.

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε περισσότερο φολικό οξύ είναι μέσω της τροφής, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε και συμπληρώματα φυλλικού οξέος. Μπορείτε να τρώτε σκούρα λαχανικά, φασόλια και εσπεριδοειδή. Είναι επίσης μια από τις καλύτερες βιταμίνες για την τριχόπτωση.

4. Βιταμίνη C Για Την Τριχόπτωση


Η υγιή ανάπτυξη κολλαγόνου εξαρτάται από τη βιταμίνη C και το κολλαγόνο είναι σημαντικό αν θέλετε να έχετε υγιή μαλλιά.

Πρέπει επίσης να λαμβάνουμε βιταμίνη C για την αποφυγή πολλών προβλημάτων υγείας, όπως και την αποφυγή του κρυολογήματος και της γρίπης.

Μπορείτε να βρείτε πολλές νόστιμες τροφές με βιταμίνη C, όπως πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, κόκκινες πιπεριές, ακτινίδια, ντομάτες, πράσινες πιπεριές, φράουλες, ανανά, μάνγκο και βατόμουρα.

Το οξειδωτικό στρες λειτουργεί ως αρνητικός παράγοντας για την απώλεια μαλλιών. Η βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτικό, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη για την πρόληψη βλαβών στις τρίχες, που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Όσο μεγαλώνουμε, δημιουργούνται όλο και περισσότερες ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας, που βλάπτουν το DNA, τις πρωτεΐνες, τις μεμβράνες, τα λιπίδια και τα τριχοθυλάκια. Το σώμα μας παράγει επίσης λιγότερα αμυντικά ένζυμα για την καταπολέμηση της οξείδωσης καθώς μεγαλώνουμε, οδηγώντας σε περαιτέρω βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση αλλά και γήρανση. Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες δόσεις βιταμίνης C στο σώμα μπορεί να ενισχύσουν την υγεία των μαλλιών και να καθυστερήσουν ακόμη και το γκριζάρισμα των μαλλιών. Οι ερευνητές προτείνουν 1000 mg βιταμίνης C ημερησίως σε μορφή συμπληρώματος για την καταπολέμηση των βλαβών που δημιουργούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Εάν λοιπόν θέλετε βιταμίνες για την τριχόπτωση, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τροφές που περιέχουν την βιταμίνη C.

5. Βιταμίνη D Για Την Τριχόπτωση


Η τριχόπτωση και η ραχίτιδα (ή αλλιώς οστεομαλακία) είναι δύο θέματα υγείας που σχετίζονται με την έλλειψη βιταμίνης D. Συμβάλει επίσης και στην υγεία των τριχοθυλακίων.

Η έρευνα που έγινε σε ποντίκια έδειξε ότι όταν απομονώθηκαν ορισμένα γονίδια, τα ποντίκια εμφάνισαν συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης D. Στα συμπτώματα αυτά ήταν η ραχίτιδα και η τριχόπτωση.

Τα λιπαρά οξέα παίζουν και αυτά ρόλο στην παραγωγή βιταμίνης D του οργανισμού. Χωρίς τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, το σώμα δεν είναι σε θέση να παράγει αρκετή βιταμίνη D και μπορεί να προκαλέσει ψωρίαση και λευκές νιφάδες στο τριχωτό της κεφαλής.

Η βιταμίνη D, αν και ονομάζεται βιταμίνη, στην πραγματικότητα θεωρείται και ορμόνη. Η βιταμίνη D είναι μια ορμόνη που είναι απαραίτητη για τον ομοιοστατική ρύθμιση του ασβεστίου, τη διαφοροποίηση της κυτταρικής ανάπτυξης και την ρύθμιση του ανοσοποιητικού, ενώ είναι από τις πιο αποτελεσματικές βιταμίνες για την τριχόπτωση. Τα άτομα που έχουν τριχόπτωση έχουν συχνά έλλειψη βιταμίνης D.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με αυτοάνοσες διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων αυτών που πυροδοτούν τις αυτοάνοσες διαταραχές για την τριχόπτωση. Μια μελέτη που έγινε σε ασθενείς που πάσχουν από αλωπεκία, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα με γυροειδή αλωπεκία (ΑΑ) ήταν πιο πιθανό να έχουν τριχόπτωση και όσο χαμηλότερα ήταν τα επίπεδα βιταμίνης D, τόσο μεγαλύτερη ήταν η απώλεια μαλλιών που είχαν. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η προσθήκη περισσότερης βιταμίνης D στη διατροφή, θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να αποτρέψει την αύξηση της τριχόπτωσης (γυροειδή αλωπεκία).

Ο καλύτερος τρόπος απορρόφησης της βιταμίνης D είναι η έκθεση στον ήλιο. Καθίστε στον ήλιο για περίπου 10 λεπτά την ημέρα. Μπορείτε επίσης να πάρετε συμπληρώματα βιταμίνης D3 και να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, όπως τα θαλασσινά, τα μανιτάρια, τα χόρτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Παρόλο που η μελέτη αυτή δεν επικεντρώθηκε στο συμπέρασμα ότι η συμπλήρωση βιταμίνης D αντιστρέφει την τριχόπτωση, είναι πιθανό η προσθήκη περισσότερης βιταμίνης D στη διατροφή να βοηθήσει στη ρύθμιση της αυτοάνοσης διαταραχής που συχνά προκαλεί απώλεια μαλλιών, γεγονός που θα αποτρέψει την τριχόπτωση.

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-6674948291416884"
data-ad-slot="9023443470">


6. Βιταμίνη Ε Για Την Τριχόπτωση


Πρέπει να παίρνετε βιταμίνες για την τριχόπτωση σε τακτική βάση, όπως τη βιταμίνη Ε, για να γίνεται καλή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σας. Βοηθά στην απορρόφηση του οξυγόνου, το οποίο είναι επίσης σημαντικό.

Μπορείτε να πάρετε βιταμίνη Ε από τα φυτικά έλαια, το λάδι κνήκου, το σογιέλαιο, το καλαμποκέλαιο, τα καρύδια, τα γογγύλια και άλλα φυλλώδη λαχανικά. Είναι καλύτερα να καταναλώνετε βιταμίνη Ε, καθώς με αυτόν τον τρόπο, απορροφάται καλύτερα από το σώμα.

7. Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα Για Την Τριχόπτωση


Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, είναι πολύ σημαντικά επίσης για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και την υγεία των μαλλιών. Τα τρία κύρια θρεπτικά συστατικά που απαντώνται στα ωμέγα-3 είναι το άλφα λινολεϊκό οξύ (ALA), το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και το εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (DHA).

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν σε πολλές τροφές όπως, γαρίδες, μύδια, σολομός, πέστροφα, σαρδέλες, τόνος, ρέγγα, καρύδια, αμύγδαλα και λιναρόσποροι.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αποδειχθεί από μελέτες που έχουν γίνει, ότι έχουν άμεση βελτίωση στην υγεία των μαλλιών. Σε μία μελέτη που έγινε, το 62% των γυναικών που πήραν συμπληρώματα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ανέφεραν αύξηση της πυκνότητας και του πάχους της τρίχας μετά την ολοκλήρωση της μελέτης. Το 88% των γυναικών ανέφερε ότι παρατηρείται κάποια αύξηση ή πάχυνση της τρίχας προς το τέλος της μελέτης.

Έξι μήνες αργότερα, το 89% των γυναικών ανέφεραν ότι η τριχόπτωσή τους έχει επιβραδυνθεί. Το 78% ανέφερε αύξηση του μεγέθους κάθε τρίχας ξεχωριστά. Το 86% ανέφερε ότι τα μαλλιά τους έγιναν πιο λαμπερά. Το 92% των γυναικών ανέφερε βελτιώσεις στην ποιότητα και την υγεία των μαλλιών τους, μετά από έξι μήνες.

Αυτό δείχνει έντονα ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση και την πυκνότητα των μαλλιών και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη της τριχόπτωσης στις γυναίκες και πιθανόν και στους άνδρες.

8. Ψευδάργυρος Για Την Τριχόπτωση


Πρέπει να παίρνετε ψευδάργυρο για διάφορους λόγους, αλλά και για υγιή μαλλιά. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή σμήγματος, που είναι το φυσικό έλαιο που παράγεται από το τριχωτό της κεφαλής και είναι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών σας. Είναι μέσα στις καλύτερες βιταμίνες για την τριχόπτωση και τον χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ο ψευδάργυρος εμποδίζει την πιτυρίδα και διατηρεί τον άξονα των μαλλιών υγιή και ανθεκτικό. Όταν δεν περιλαμβάνεται αρκετός ψευδάργυρος στη διατροφή σας, αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση ή και φαλάκρα. Το σώμα δεν αποθηκεύει ψευδάργυρο, γι 'αυτό είναι σημαντικό να το παίρνετε από υγιεινές τροφές, όπως η ζύμη, ο κρόκος αυγού, οι κολοκυθόσποροι και οι γαρίδες, αλλά μπορείτε και να πάρετε ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Είναι σημαντικό να παίρνετε μόνο την συνιστώμενη ημερήσια δόση, εκτός αν σας έχει πει ο γιατρός σας πόσο μπορείτε να πάρετε. Και αυτό, γιατί κάποια συμπληρώματα μπορεί να οδηγήσουν σε αρκετά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της τριχόπτωσης.

Μπορείτε να βρείτε ψευδάργυρο στο κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, το συκώτι, το φύτρο σιταριού, τις γαρίδες, τους κολοκυθόσπορους, τα προϊόντα σόγιας και τους κρόκους αυγών.

9. Β-σιτοστερόλη Για Την Τριχόπτωση


Η β-σιτοστερόλη είναι μια είναι μια φυτοστερόλη που είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών. Αυτή η φυτική στερόλη, δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να ληφθεί σε συνδυασμό με τα κανονικά σας φάρμακα.

Η β-σιτοστερόλη αντιμετωπίζει την τριχόπτωση και ενισχύει την ανάπτυξη νέων τριχών.

Δεν υπάρχει κίνδυνος με τη λήψη της β-σιτοστερόλης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Συνήθως την παίρνουν ι άνδρες που έχουν πρόβλημα με την απώλεια μαλλιών και σε πολλές περιπτώσεις, αρχίζουν να εμφανίζονται οι τρίχες.

10. Σίδηρος Για Την Τριχόπτωση


Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση στις γυναίκες, οπότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε την κατάλληλη δόση από τη διατροφή σας. Ο σίδηρος, μαζί με άλλες βιταμίνες για την τριχόπτωση, έχει τα αποτελέσματα που θέλετε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ δυναμώνει και την τρίχα.

Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να έχουν έλλειψη σιδήρου: όταν έχουν περίοδο και υπάρχει πολύ αιμορραγία και από έλκη και φλεγμονές στο στομάχι, που προκαλούν επίσης αιμορραγία στο πεπτικό σύστημα και απώλεια αίματος μετά τον τοκετό.

Οι πηγές σιδήρου περιλαμβάνουν το άπαχο κόκκινο κρέας, τους ξηρούς καρπούς, το τοφού και το μπρόκολο.

Ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στις βιταμίνες και την απώλεια μαλλιών είναι η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην έλλειψη σιδήρου και την τριχόπτωση. Η έλλειψη σιδήρου είναι πιθανή αιτία για όλους τους κύριους τύπους τριχόπτωσης.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σίδηρο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Το σπανάκι, το κόκκινο κρέας, τα φασόλια, το φραγκοστάφυλο, τα αυγά και το βόειο κρέας είναι όλα φυσικές πηγές σιδήρου. Μπορείτε επίσης να πάρετε συμπληρώματα σιδήρου, αφού ενημερώσετε πρώτα τον γιατρό σας. Είναι πιθανό να πάρετε παραπάνω δόση σιδήρου από όση χρειάζεστε, οπότε μην παίρνετε συμπληρώματα σιδήρου, εκτός αν σας το έχει προτείνει ο γιατρός σας.

Γιατί Να Πάρετε Βιταμίνες Για Την Τριχόπτωση


Γιατί πρέπει να πάρετε βιταμίνες που βοηθούν στην τριχόπτωση όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο με συνταγή ειδικού για την τριχόπτωση, που είναι εξίσου αποτελεσματικό και είναι πιο εύκολο να το πάρετε; Αν και η καθημερινή διατροφή που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να είναι δύσκολη διαδικασία, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να πάρετε τις βιταμίνες και να αποτρέψετε ή να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση, έναντι άλλων θεραπειών.

Οι περισσότερες βιταμίνες για την τριχόπτωση έχουν πολύ λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες (και συνήθως καμία) από ότι οι κοινές θεραπείες. Επίσης δεν περιέχουν πρόσθετα συστατικά και παρέχουν ότι χρειάζονται τα μαλλιά σας για να αναπτυχθούν.Σχόλια