Αιθέρια Έλαια Για Την Απώλεια Μαλλιών - Τα 15 Καλύτερα

Υπάρχουν αιθέρια έλαια για την απώλεια μαλλιών, τα οποία αποτελούν σημαντικό μέρος της αντιμετώπισης του προβλήματος. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες και γυναίκες, αυτό που δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πολλοί από εσάς όμως, είναι ότι θα πρέπει να δίνετε την πρέπουσα προσοχή. Ο τρόπος που φροντίζετε τα μαλλιά σας, το στυλ κουρέματος αλλά και το πώς τα χτενίζετε, αποτελεί βασικούς παράγοντες – εκτός από τους γενετικούς παράγοντες – για την απώλεια μαλλιών. Πολλοί από εσάς, όπως άλλωστε και εγώ, θεωρούμε σημαντικό κομμάτι της ομορφιάς, το να έχουμε όμορφα, δυνατά και υγιή μαλλιά.

Πολύ απλά, τα μαλλιά μας αντανακλούν το προσωπικό μας ύφος και είναι, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εμφάνισής μας. Οπότε, εάν χάνετε πολλές τρίχες όταν λούζετε τα μαλλιά ή αν μένουν πολλές τρίχες πάνω στην βούρτσα, τότε είναι φυσικό να ψάχνετε να βρείτε τρόπους για να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση.

Η απώλεια μαλλιών, αλλιώς γνωστή και ως αλωπεκία, μπορεί να είναι μια πολύ ενοχλητική κατάσταση τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Μπορεί να είναι δυσάρεστο γεγονός για τους περισσότερους, ακόμη και ενοχλητικό. Το επόμενο λογικό βήμα είναι να βρείτε μια θεραπεία.

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-6674948291416884"
data-ad-slot="9023443470">


Υπάρχουν πολλά φυτικά αιθέρια έλαια, που όταν χρησιμοποιούνται από μόνα τους ή σε συνδυασμό μεταξύ, μπορούν να φέρουν το κατάλληλο αποτέλεσμα στην απώλεια μαλλιών.

Γιατί Πέφτουν Τα Μαλλιά


Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ορισμένοι από εσάς μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε σημαντική τριχόπτωση. Ορισμένοι λόγοι είναι γενετικοί, κάποιοι σχετίζονται με την υγεία και άλλοι είναι περιβαλλοντικοί.

Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι όταν τα κύτταρα στο τριχωτό της κεφαλής δεν μπορούν να δημιουργήσουν καινούργιους θύλακες τριχών. Όταν συμβαίνει αυτό, οι θύλακες συρρικνώνονται με την πάροδο του χρόνου, χωρίς να επιτρέπουν στα μαλλιά να μεγαλώνουν. Το πρόβλημα ξεκινάει συνήθως, γύρω από τους κροτάφους και κινείται γύρω από το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας ακόμα και μεγάλα κενά σημεία, τη λεγόμενη φαλάκρα.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος για την τριχόπτωση είναι το άγχος. Τα μαλλιά μεγαλώνουν, αναπτύσσονται και δυναμώνουν. Όταν υπάρχει πολύ στρες, ο οργανισμός μπορεί να υποστεί σοκ και αυτό, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια μαλλιών. Η τριχόπτωση, παρατηρείται συνήθως μετά από δύο έως έξι μήνες.

Μια άλλη πιθανή αιτία απώλειας μαλλιών είναι ο υποθυρεοειδισμός, που σημαίνει ότι ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή ορμόνη, που είναι απαραίτητη και επιδρά στον κύκλο αναπαραγωγής της τρίχας. Εάν πιστεύετε ότι το πρόβλημα προέρχεται από τον υποθυρεοειδισμό, μπορείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Θα ελέγξει τα επίπεδα του θυρεοειδή σας και θα σας συμβουλέψει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε.

Απώλεια μαλλιών, μπορεί να υπάρξει και τις έγκυες ή εκείνες που γέννησαν πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ή και λίγους μήνες μετά την εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ένας μεγάλος αριθμός ωοθυλακίων βρίσκεται σε περίοδο παύσης, η οποία κανονικά αποτελεί μέρος του κύκλου της ανάπτυξης και της αναγέννησης των μαλλιών. Τα επίπεδα ορμονών στο σώμα μιας γυναίκας αλλάζουν δραματικά, προκαλώντας σύγχυση στον φυσικό κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών και προκαλεί μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών από το συνηθισμένο. Περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες μετά, ρυθμίζονται τα επίπεδα των ορμονών ρυθμίζονται και ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να υπάρξει απώλεια μαλλιών, όπως η χημειοθεραπεία, τα αναβολικά, η έλλειψη πρωτεΐνης, σιδήρου ή βιταμινών ή απλώς ο γενετικός παράγοντας. Όλα αυτά εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Τα Οφέλη Των Αιθέριων Ελαίων Για Τα Μαλλιά


Η σωστή φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής, θα πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση και τα απαραίτητα αιθέρια έλαια, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών. Όταν δεν το φροντίζετε σωστά, τα μαλλιά σας γίνονται εύθραυστα και μερικές φορές το τριχωτό της κεφαλής γίνεται ξηρό, με αποτέλεσμα να έχετε και φαγούρα.

Τα αιθέρια έλαια είναι φυτικά και μπορείτε να τα βρείτε οπουδήποτε. Όταν συνδυαστούν με τον σωστό τρόπο για να αντιμετωπίσετε την απώλεια, γίνονται ισχυρά και μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλετε, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, τα αιθέρια έλαια μπορούν να είναι από τις πιο ολιστικές και ευεργετικές θεραπείες που υπάρχουν σήμερα, διεγείροντας το τριχωτό της κεφαλής και ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν να αποτελέσουν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι πολλών φαρμάκων και θεραπειών.

Τα πιο συνηθισμένα έλαια που χρησιμοποιούνται είναι το έλαιο καρύδας, χοχόμπα (jojoba), εμού, σουσάμι, tamanu, το ελαιόλαδο, το κραμβέλαιο και μεταξύ άλλων το λάδι moringa. Κάθε ένα από αυτά έχει τις δικές του ιδιότητες, οι οποίες είναι και ευεργετικές.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά και απίστευτα αιθέρια έλαια που στοχεύουν στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής και στην ανάπτυξη των τριχών. Όταν χρησιμοποιούνται καθημερινά, μπορούν να βελτιώσουν τα μαλλιά σας.

Εδώ είναι τα 15 καλύτερα αιθέρια έλαια για την απώλεια μαλλιών.

1. Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου


Φασκόμηλο για την απώλεια μαλλιών

Το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου προέρχεται από τα φύλλα του φυτού Salvia Sclarea. Περιέχει υψηλά επίπεδα φυτοοιστρογόνων, τα οποία είναι γνωστό ότι διεγείρουν και ενισχύουν την ανάπτυξη των τριχών, ενώ η μυρωδιά του είναι καταπληκτική. Όταν το φασκόμηλο χρησιμοποιείται τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λιπαρό ή ξηρό δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και για ξηρά ή λιπαρά μαλλιά. Είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό για την απώλεια μαλλιών.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Ανακατέψτε ίδιες ποσότητες από αιθέριο έλαιο φασκόμηλου και έλαιο χοχόμπα (jojoba).

 • Όταν συνδυάσετε αυτά τα δύο μαζί, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε επάνω το διάλυμα για περίπου μισή ώρα.

 • Μπορείτε να το ξεπλύνετε είτε με ένα ήπιο σαμπουάν είτε με σκέτο νερό.


2. Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανου


Δεντρολίβανο για την απώλεια μαλλιών

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, προέρχεται από τα φύλλα του φυτού Rosemarinus Officinalis. Είναι γνωστό για τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών του, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, αυξάνοντας έτσι την ανάπτυξη των κυττάρων και την αναγέννηση των τριχοθυλακίων. Χρησιμοποιήστε το δεντρολίβανο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Ανακατέψτε ίδιες ποσότητες από αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου και ελαιόλαδο ή έλαιο εμού.

 • Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για περίπου δύο έως τρία λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το για τρεις έως τέσσερις ώρες.

 • Μετά, λούστε τα μαλλιά σας όπως συνήθως, με ένα ήπιο σαμπουάν.


3. Αιθέριο Έλαιο Κέδρου


Κέδρος

Το αιθέριο έλαιο του κέδρου προέρχεται από την επεξεργασία του ξύλου του δέντρου Cedrus Atlantica. Το έλαιο κέδρου, έχει γίνει γνωστό εδώ και πολύ καιρό για την ευεργετική του επίδραση στην θεραπεία της τριχόπτωσης, μιας αυτοάνοσης δερματικής νόσου που προκαλεί απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής, το πρόσωπο και μερικές φορές και σε άλλες περιοχές του σώματος. Μελέτες έδειξαν, ότι οι αντισηπτικές του ιδιότητες συμβάλλουν στη μείωση και τον έλεγχο των βακτηρίων και των μυκήτων. Είναι επίσης μια αποτελεσματικό για την πιτυρίδα ή το υπερβολικό σμήγμα.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Ανακατέψτε ίδιες ποσότητες από αιθέριο έλαιο κέδρου και έλαιο χοχόμπα ή κραμβέλαιο.

 • Κάντε απαλό μασάζ για περίπου δύο έως τρία λεπτά και αφήστε το για περίπου μία έως δύο ώρες στο τριχωτό της κεφαλής.

 • Στη συνέχεια, ξεπλύνετε κανονικά τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας ένα ήπιο σαμπουάν.


Δείτε επίσης: Τριχόπτωση – Πώς Το Αμυγδαλέλαιο Βοηθάει Στην Αντιμετώπισή Της

4. Αιθέριο Έλαιο Γαρύφαλλο


Γαρύφαλλο

Το αιθέριο έλαιο του γαρύφαλου προέρχεται από διύλιση των φύλλων του. Το έλαιο αυτό είναι πολύ γνωστό για τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών του, ενώ είναι και ένα ισχυρό αντισηπτικό. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, θα αυξήσει την κυκλοφορία στο αίμα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων τριχών, ώστε να μειωθεί η τριχόπτωση. Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό αιθέριο έλαιο και πρέπει να το χρησιμοποιείται με μέτρο και σε σωστά μετρημένες δόσεις.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Ανακατέψτε το αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου με λάδι καρύδας ή έλαιο tamanu. Με άλλα λόγια, αναμιγνύετε 2-4 σταγόνες έλαιο γαρύφαλλου με περίπου 4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας.

 • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το για περίπου μία ώρα. Θα παρατηρήσετε μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος, η οποία είναι φυσιολογική.

 • Ξεπλύνετε με ήπιο σαμπουάν.


Σημείωση: Το αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου είναι πολύ ισχυρό. Μπορείτε να το χρησιμοποιείται μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αντί για καθημερινά, εάν έχετε πρόβλημα με την τριχόπτωση.

5. Αιθέριο Έλαιο Καρότου


Καρότο

Τα καρότα περιέχουν άφθονες ποσότητες καροτενοειδών και άλλων αντιοξειδωτικών. Περιέχουν επίσης, υψηλή ποσότητα βιταμίνης Α, που διεγείρει και αναγεννά τους θύλακες και τα δερματικά κύτταρα, βοηθώντας στην αναγέννηση και την ενίσχυση των μαλλιών. Το καρότο μπορεί να είναι ένα από τα πιο ευεργετικά αιθέρια έλαια για την τριχόπτωση και την αναγέννηση των μαλλιών.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Το αιθέριο έλαιο καρότου μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά βούληση. Ανακατέψτε αιθέριο έλαιο καρότου με χοχόμπα ή λάδι καρύδας σε ίδιες ποσότητες, ανάλογα με την ποσότητα που προτιμάτε να βάλετε στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής σας.

 • Κάντε μασάζ για περίπου δύο έως τρία λεπτά και αφήστε το για μία έως τρεις ώρες.

 • Στη συνέχεια, λούστε κανονικά τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν.


6. Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας


Λεβάντα

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας προέρχεται από απόσταξη των ανθών της και είναι πολύ γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες εναντίον της τριχόπτωσης. Είναι ήπιο, καταπραϋντικό και έχει πολύ καλά αποτελέσματα που δεν υπάρχουν σε άλλα εκχυλίσματα λουλουδιών. Είναι επίσης γνωστό ότι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την αναγέννηση των μαλλιών.

Είναι απαλό και εύκολο στη χρήση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους δέρματος και μαλλιών.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Ανακατέψτε δέκα έως δώδεκα σταγόνες από αιθέριο έλαιο καρότου με δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας έλαιο εμού ή καρύδας.

 • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για όλο το βράδυ.

 • Το επόμενο πρωί, μπορείτε να λούσετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας ένα απαλό σαμπουάν.


Δείτε επίσης: Νικήστε Την Τριχόπτωση Με Το Μαγικό Έλαιο Κολοκυθόσπορου

7. Αιθέριο Έλαιο Κυπαρίσσι


Κυπαρίσσι

Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι προέρχεται από την ρητίνη του δέντρου. Το έλαιο κυπαρισσιού έχει χρησιμοποιηθεί εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες χρόνια πριν, από ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αναγνώρισαν την εκπληκτική του ικανότητα να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Με καλή κυκλοφορία έρχεται και η ανάπτυξη των τριχών και αυτό το αιθέριο έλαιο υπόσχεται να βοηθήσει στην απώλεια μαλλιών.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Ανακατέψτε ίσες ποσότητες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσου με λάδι καρύδας ή χοχόμπα.

 • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για δύο έως τρεις ώρες.

 • Μετά, ξεπλύνετε ως συνήθως με ένα απαλό σαμπουάν.style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-6674948291416884"
data-ad-slot="9023443470">


8. Αιθέριο έλαιο Ιπποφαές


Ιπποφαές για την απώλεια μαλλιών

Το αιθέριο έλαιο ιπποφαές προέρχεται από το φυτό ιπποφαές. Είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην απώλεια μαλλιών εδώ και χιλιάδες χρόνια. Χρησιμοποιείται συνήθως ως καθαριστικό και απολεπιστικό για το δέρμα. Περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα σε αντιοξειδωτικά και καροτίνες (όπως το αιθέριο έλαιο καρότου), τα οποία βοηθούν στην κυτταρική αναγέννηση και στην σωστή λειτουργία των θυλάκων.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Αναμιγνύετε ίδιες ποσότητες αιθέριου ελαίου ιπποφαές και καρύδας ή ελαίου εμού.

 • Αφήστε το για μία έως τρεις ώρες, αφού πρώτα κάνετε απαλό μασάζ.

 • Μετά, λούζετε τα μαλλιά σας κανονικά.


Σημείωση: Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, το αιθέριο έλαιο ιπποφαές, θα αφήσει ένα κόκκινο χρώμα στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής σας και μπορεί να λερώσει τα ρούχα σας, γι 'αυτό φροντίστε να το βάλετε με προσοχή.

9. Αιθέριο Έλαιο Χαμομηλιού


Χαμομήλι

Το χαμομήλι, είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές του ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην αναγέννηση των κυττάρων, επιτρέποντας στα θυλάκια της τρίχας να λειτουργούν σωστά. Επειδή έχει έναν ισχυρό αντιφλεγμονώδη παράγοντα, το χαμομήλι μπορεί να ωφελήσει πολύ, τόσο την υγεία των τριχών όσο και το τριχωτό της κεφαλής.

Το χαμομήλι είναι επίσης πολύ καταπραϋντικό και δροσιστικό, το οποίο είναι και ιδανικό για την απώλεια μαλλιών.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Το χαμομήλι είναι πολύ απαλό, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα. Αναμιγνύετε αιθέριο έλαιο χαμομηλιού – σε ίδιες ποσότητες - μαζί με λάδι χοχόμπα και κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

 • Αφήστε το για μια ολόκληρη μέρα.

 • Το επόμενο πρωί, λούστε τα μαλλιά σας ή αν θέλετε, μπορείτε και να μην τα λούσετε.


10. Αιθέριο Έλαιο Θυμάρι


Θυμάρι

Το αιθέριο έλαιο θυμάρι προέρχεται από το θυμάρι ή Thymus Vulgaris και έχει ισχυρή μυρωδιά. Είναι γνωστό ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής που θα βοηθήσει στην αναγέννηση των θυλάκων, που είναι απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξη των τριχών και την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών. Έχει αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες που το καθιστούν πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ξηρότητας στο τριχωτού της κεφαλής.

Για να μεγιστοποιήσετε τις αντισηπτικές ιδιότητές του, μπορείτε να ανακατέψετε μαζί έλαιο θυμάρι με λεβάντα, όταν το χρησιμοποιείτε για τα μαλλιά σας.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Ανακατέψτε δύο έως τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμάρι και τέσσερις έως πέντε σταγόνες έλαιο λεβάντας, μαζί με δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας χοχόμπα ή ελαιόλαδο.

 • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για περίπου μία ώρα.

 • Μετά, ξεπλύνετε με ήπιο σαμπουάν.


11. Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος


Ελίχρυσος

Το αιθέριο έλαιο ελίχρυσος είναι επίσης ένα καλό συστατικό για την τριχόπτωση. Παράγεται από τα άνθη των φυτών του γένους Helichrysum. Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι επίσης πολύ γνωστό για τις αναγεννητικές του ιδιότητες, στα κύτταρά και στα τριχοθυλάκια.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Ανακατέψτε 16 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ελίχρυσος με 4 κουταλιές της σούπας χοχόμπα, εμού ή λάδι καρύδας.

 • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για μία έως τρεις ώρες.

 • Μετά, ξεπλύνετε με σαμπουάν.


12. Αιθέριο Έλαιο Υλάνγκ Υλάνγκ


Υλάνγκ Υλάνγκ

Ένα φυσικό συστατικό που μειώνει την τριχόπτωση, το στρες και έχει δροσιστικές ιδιότητες, το έλαιο υλάνγκ υλάνγκ που σημαίνει "άνθος των ανθέων", εξάγεται από τα όμορφα και μεγάλα κίτρινα άνθη του φυτού αυτού. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι γνωστό ότι βοηθά στην αναζωογόνηση των θυλάκων της τρίχας και βελτιώνει το πάχος και το ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Ανακατέψτε 16 σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάνγκ υλάνγκ με 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή χοχόμπα.

 • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για περίπου τρεις ώρες.

 • Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε με ένα απαλό σαμπουάν.


13. Αιθέριο Έλαιο Μυρτιάς


Μυρτιά

Το αιθέριο έλαιο μυρτιάς αποστάζεται από τα φύλλα και τα άνθη του φυτού και είναι κατάλληλο για την τριχόπτωση. Το φυτό αυτό ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συνδέθηκε με το όνομα της Αφροδίτης, τη θεά της ομορφιάς.

Είναι γνωστό για τις αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητές του. Αυτό σημαίνει ότι, όταν το βάζετε τακτικά στο κεφάλι, μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής και στη μείωση του στρες.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Αναμιγνύετε 12 σταγόνες αιθέριου ελαίου μυρτιάς με 4 κουταλιές της σούπας χοχόμπα, εμού ή έλαιο καρύδας.

 • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για μία έως τρεις ώρες, ή αν προτιμάτε για μια ολόκληρη μέρα.

 • Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε με ήπιο σαμπουάν.


14. Αιθέριο Έλαιο Μέντας


Μέντα για την απώλεια μαλλιών

Το αιθέριο έλαιο μέντας, είναι γνωστό για την αντιβακτηριδιακή και αντιοξειδωτική του ιδιότητα, ενώ τονώνει και βοηθά στην ανάπτυξη και την αναγέννηση των μαλλιών. Χρησιμοποιείται σε μεθόδους κατά της τριχόπτωσης με φυσικό τρόπο, από άτομα σε όλο τον κόσμο.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Βάζετε 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας με 4 κουταλιές έλαιο καρύδας ή χοχόμπα.

 • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά.

 • Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε με ήπιο σαμπουάν.


Σημείωση: Λάβετε υπόψη ότι το αιθέριο έλαιο μέντας είναι πολύ έντονο και πρέπει να το χρησιμοποιείτε προσεκτικά.

15. Αιθέριο Έλαιο Εκουιζέτο (Horsetail)


Εκουιζέτο

Το αιθέριο έλαιο εκουιζέτο προέρχεται από ένα θαμνώδες φυτό που μοιάζει με ουρά αλόγου (Horsetail). Ένα από τα βασικά του συστατικά είναι το πυρίτιο, το οποίο είναι ένα καταπληκτικό μικροθρεπτικό συστατικό που βοηθά στην ισορροπία των ορμονικών επιπέδων στο σώμα. Βοηθά επίσης στην αναγέννηση των κυττάρων και στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορείτε να το δοκιμάσετε εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την τριχόπτωση, συνδυάζοντάς το και με άλλα έλαια.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε


 • Ανακατέψτε 8 σταγόνες αιθέριου ελαίου εκουιζέτο με 4 κουταλιές της σούπας χοχόμπα, καρύδας ή έλαιο εμού.

 • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για μία έως τρεις ώρες.

 • Τέλος, ξεπλύνετε με απαλό σαμπουάν.


Η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι δραματική, αλλά μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τα αιθέρια έλαια. Είναι ένας φυσικός τρόπος για να βρείτε τη λύση που θέλετε.Σχόλια