Τριχοφυΐα Στο Πρόσωπο - 10 Φυσικές Θεραπείες Αντιμετώπισης

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα με σκούρα μαλλιά είναι πιο τριχωτά κατά μέσο όρο, από τα άτομα με ξανθά μαλλιά.

Οι άνθρωποι συνήθως έχουν τρίχες σχεδόν σε όλο τους το σώμα, εκτός από τα νύχια και τα μάτια. Οπότε, οι γυναίκες έχουν τρίχες στο πρόσωπο, που συνήθως είναι πολύ λεπτές και δεν μπορεί κάποιος να τις δει από απόσταση, παρά μόνο σε κοντινή απόσταση.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα για τις γυναίκες που ασχολούνται πολύ με την ομορφιά τους, ειδικά όταν μεγαλώνουν και αλλάζουν τα επίπεδα των οιστρογόνων τους, λόγω της εμμηνόπαυσης.

Προβλήματα όπως, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), άλλες ορμονικές διαταραχές, χρήση ορισμένων φαρμάκων ή διαταραχές στα επινεφρίδια, μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από όγκο ή καρκίνο στα επινεφρίδια ή στις ωοθήκες.Εδώ είναι 10 φυσικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε την τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

1. Σπιτικό Κερί Αποτρίχωσης Με Ζάχαρη


Μπορείτε να φτιάξετε κερί αποτρίχωσης με ζάχαρη στο σπίτι σας, για να αντιμετωπίσετε εύκολα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

 1. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκους ζάχαρης (μαύρη ή λευκή) και ένα κουταλάκι του γλυκού με μέλι και αντίστοιχα, νερό.

 2. Ζεσταίνετε το μείγμα σε φούρνο μικροκυμάτων για περίπου μισό λεπτό μέχρι να βγάλει φυσαλίδες και να γίνει καφέ. Αφήστε το να κρυώσει.

 3. Πλύνετε καλά τα χέρια σας και εφαρμόστε το μείγμα, στις περιοχές όπου θέλετε να αφαιρέσετε τις τρίχες.

 4. Τοποθετήστε μια ταινία αποτρίχωσης πάνω από το κερί με ζάχαρη και μέλι και πιέστε την με τα δάχτυλά σας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών.

 5. Έπειτα, ξεκολλήστε την ταινία προς την αντίθετη κατεύθυνση.


Επαναλάβετε όπως στο παραπάνω παράδειγμα που δώσαμε.

2. Αλεύρι Ρεβυθιού


Το αλεύρι ρεβυθιού, κάνει απολέπιση στο δέρμα του προσώπου, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και την τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Επιπλέον, μπορεί να ελαφρύνει το χρώμα του δέρματος και των τριχών του προσώπου σας. Το αλεύρι ρεβιθιού μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

 1. Ανακατέψτε μαζί 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρεβυθιού, 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος, 1 ½ κουταλάκι του γλυκού γάλα και ¾ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά. Εφαρμόστε αυτό το παχύ μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 20 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει. Αφαιρέστε το τελείως με ένα καθαρό βρεγμένο πανί (το νερό να είναι χλιαρό). Κάντε το αυτό τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα για περίπου ένα μήνα.

 2. Εναλλακτικά, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ρεβυθιού, ½ κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ½ κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 20 λεπτά πριν το καθαρίσετε.

 3. Επίσης, μπορείτε να ανακατέψετε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρεβυθιού, ¼ κουταλάκι σκόνη κουρκουμά και περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού γάλα για να σχηματιστεί ένα παχύ και απαλό μείγμα.


3. Αποτρίχωση Με Ζάχαρη (Sugaring)


Η αποτρίχωση με ζάχαρη ή αλλιώς sugaring, είναι μια φυσική θεραπεία που αντιμετωπίζει την τριχοφυΐα στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Σε αντίθεση με το κερί αποτρίχωσης με ζάχαρη, το τράβηγμα των τριχών γίνεται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξής του και προκαλεί λιγότερο πόνο και ερεθισμό στο δέρμα. Το ενδιαφέρον είναι ότι, αυτή η τεχνική εφαρμόστηκε πριν από αιώνες στην Αίγυπτο.

 1. Ζεσταίνετε ¼ φλιτζάνι νερό σε ένα τηγάνι.

 2. Προσθέστε 2 φλιτζάνια κόκκους ζάχαρης και ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού μέσα σε αυτό. Συνεχίστε να ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες.

 3. Μειώστε τη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι το χρώμα του να γίνει σκούρο πορτοκαλί. Κλείστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 4. Πριν το χρησιμοποιήσετε, καθαρίστε το πρόσωπό σας από τις σκόνες με κορν φλάουρ ή με ταλκ σε σκόνη. Έπειτα, απλώστε στο δέρμα σας το μείγμα προς την αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών.

 5. Τοποθετήστε μια ταινία αποτρίχωσης πάνω από το μείγμα ζάχαρης και αφήστε την να κολλήσει καλά για λίγα λεπτά.

 6. Τέλος, τραβήξτε την γρήγορα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών σας.


4. Τσάι Δυόσμου


Η υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο, οφείλεται συχνά στην υπερβολική παραγωγή ανδρογόνων στο σώμα. Το τσάι δυόσμου βοηθάει στη ρύθμιση επιπέδων των ορμονών.

Μια μελέτη που διεξήχθη από Τούρκους ερευνητές δείχνει ότι το τσάι δυόσμου μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες με τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη, έπιναν τσάι δυόσμου δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες κατά την ωοθυλακική φάση. Η ωοθυλακική φάση αρχίζει την πρώτη ημέρα του κύκλου σας και διαρκεί περίπου 14 ημέρες.

 1. Βράστε σε ένα μικρό μπολ ή σε μια μικρή κατσαρόλα ένα φλιτζάνι με νερό. Προσθέστε μέσα σε αυτό ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο. Αν έχετε φρέσκα φύλλα δυόσμου, χρησιμοποιήστε τέσσερα ή πέντε από αυτά.

 2. Σκεπάστε το μπολ ή την μικρή κατσαρόλα και αφήστε το για περίπου 5 με 10 λεπτά.

 3. Πιείτε το τσάι και επαναλάβετε τη διαδικασία 2 φορές την ημέρα.


5. Μέλι Με Χυμό Λεμονιού


Το μέλι σε συνδυασμό με τον χυμό λεμονιού, μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Ο χυμός λεμονιού λειτουργεί ως καθαριστικός και απολεπιστικός παράγοντας και το μέλι βοηθά να μαλακώσουν οι τρίχες, αφού έχει ενυδατικές ιδιότητες.

Επιπλέον, το μέλι είναι αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή του ερεθισμού του δέρματος. Λόγω της λευκαντικής του ιδιότητας, ο χυμός λεμονιού μαλακώνει το δέρμα και τις τρίχες του προσώπου.

 1. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού και τέσσερις κουταλιές της σούπας μέλι.

 2. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 15 έως 20 λεπτά.

 3. Αφαιρέστε απαλά τη μάσκα με λίγο χλιαρό νερό.

 4. Κάντε το αυτό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για μερικούς μήνες.

6. Αυγό, Ζάχαρη Και Κορν Φλάουρ


Αυτή η συνταγή για φυσική μάσκα, κάνει απολέπιση, αφαιρεί την τριχοφυΐα στο πρόσωπο και καθαρίζει το δέρμα από τις ακαθαρσίες και τη σκόνη.

 1. Ανακατέψτε ένα ασπράδι αυγού και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μισή κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ μέσα σε αυτό το μείγμα.

 2. Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας, αφήστε το να στεγνώσει για 15 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το.


Επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα.

7. Κουρκουμάς


Μπορείτε να συνδυάσετε τη σκόνη κουρκουμά, μαζί με μια σειρά από συστατικά για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο με φυσικό τρόπο.

 1. Ανακατέψτε ίσες ποσότητες σκόνης κουρκουμά μαζί με αλεύρι ολικής αλέσεως. Προσθέστε αρκετό σησαμέλαιο για να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Πλύνετε το στο πρόσωπό σας, εφαρμόστε την πάστα επάνω του και αφήστε την για περίπου μισή ώρα πριν το καθαρίσετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.

 2. Εναλλακτικά, συνδυάστε δύο κουταλάκια σκόνη κουρκουμά με αρκετό γάλα ή ροδόνερο για να φτιάξετε το μείγμα. Εφαρμόστε το στο πρόσωπο σας και αφήστε το να στεγνώσει. Τέλος, καθαρίστε το καλά.


Χρήσιμη συμβουλή: Για να αφαιρέσετε το κίτρινο χρώμα που θα εμφανιστεί στο δέρμα σας μετά την εφαρμογή της σκόνης κουρκουμά, βάλτε μια βαμβακερή μπάλα μέσα στο γάλα και τρίψτε το δέρμα σας.

Δείτε Επίσης: Κουρκουμάς – Ιδιότητες, Διατροφική Αξία Και Οφέλη Για Την Υγεία

8. Παπάγια


Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από την τριχοφυΐα στο πρόσωπο, μπορείτε να δοκιμάσετε την παπάγια, αφού λειτουργεί και ως φυσικό λευκαντικό.

 1. Ανακατεύετε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά με πολτό παπάγιας. Κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με αυτό και το αφήνετε για 15 έως 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Κάντε το αυτό μία φορά την εβδομάδα.

 2. Εναλλακτικά, ετοιμάστε ένα μείγμα με μισό φλιτζάνι πολτό παπάγιας και μια κουταλιά της σούπας γάλα. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το δέρμα σας.


9. Πλιγούρι Βρώμης Με Μπανάνα


Το πλιγούρι βρώμης περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν το κοκκίνισμα του δέρματος και τον κνησμό (φαγούρα). Όταν τρίβετε το δέρμα σας με πλιγούρι βρώμης, απαλή, ενυδατωμένη και λεία επιδερμίδα. Επίσης σας απαλλάσσει από την τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Το πλιγούρι βρώμης έχει επίσης ενυδατικές ιδιότητες που επιτρέπουν στο δέρμα σας να διατηρεί την υγρασία στο εσωτερικό του. Ο συνδυασμός με μπανάνα έχει εξίσου θετικά αποτελέσματα.

 1. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας πλιγούρι βρώμης με 1 λιωμένη ώριμη μπανάνα.

 2. Εφαρμόστε το μείγμα στην περιοχή όπου θέλετε και κάντε απαλό μασάζ για 15 λεπτά, με κυκλικές κινήσεις. Τρίψτε το μείγμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών.

 3. Τέλος, ξεπλύνετε καλά το πρόσωπό σας με κρύο νερό.


Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο μια φορά την εβδομάδα για να έχετε ένα λαμπερό δέρμα! Αυτή η μάσκα προσώπου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και για απολέπιση.

10. Έλαιο Λεβάντας Με Έλαιο Τσαγιόδεντρου


Πολλές γυναίκες υποφέρουν από υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο, η οποία προκαλείται από την αύξηση των ανδρογόνων. Τα έλαια λεβάντας και τσαγιόδεντρου, μπορεί να έχουν αντι-ανδρογονικές ιδιότητες και επομένως, όταν εφαρμόζονται τοπικά, μπορούν να μειώσουν την ανάπτυξη των τριχών.

 1. Αναμιγνύετε 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο λεβάντας με 4 έως 5 σταγόνες από έλαιο τσαγιόδεντρου.

 2. Εφαρμόστε με μια βαμβακερή μπάλα αυτό το μείγμα, στα σημεία όπου έχετε το πρόβλημα.


Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές την ημέρα για τουλάχιστον τρεις μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Προσοχή! Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αυτή τη μέθοδο, εάν έχετε ακμή. Επίσης, το έλαιο τσαγιόδεντρου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξηρότητα στο δέρμα, πρήξιμο, φαγούρα και τσούξιμο. Πριν το χρησιμοποιήσετε, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Δείτε Επίσης: Μάσκα Προσώπου Για Την Ακμή – 12 Σπιτικές Συνταγές Με Μέλι

Για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, θα πρέπει να έχετε υπομονή και να χρησιμοποιείτε μια ή περισσότερες από αυτές τις φυσικές θεραπείες καθημερινά και τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον ένα μήνα. Σε περίπτωση που συνεχίζεται το πρόβλημα με την τριχοφυΐα στο πρόσωπο, απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία της.Σχόλια