Πανάδες Στο Πρόσωπο - Οι 10 Καλύτερες Φυσικές Θεραπείες

Οι πανάδες στο πρόσωπο και οι καφέ κηλίδες, ονομάζονται μέλασμα στην ιατρική ορολογία και γίνονται ιδιαίτερα έντονες, μετά το μαύρισμα και κατά το φθινόπωρο κυρίως, όταν αρχίζει και φεύγει το μαύρισμα από το δέρμα του προσώπου και του υπόλοιπου σώματος.

Οι βασικές αιτίες για τις φακίδες και τις πανάδες στο πρόσωπο είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, οι γενετικοί παράγοντες και οι ορμόνες. Οι πανάδες, εμφανίζονται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ωστόσο, φαίνονται πιο έντονες στο πρόσωπο και στα χέρια, τα οποία εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-6674948291416884"
data-ad-slot="9023443470">


Υπάρχουν πολλές κρέμες για να θεραπεύσετε τις πανάδες, αλλά κάποιες από αυτές, μπορεί να είναι πολύ ακριβές. Τώρα, μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε τις πανάδες, δοκιμάζοντας μερικές φυσικές θεραπείες.

Εδώ είναι 10 φυσικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε τις πανάδες στο πρόσωπο.

1. Χυμός Λεμονιού


Ο χυμός λεμονιού είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό συστατικό για να θεραπεύσετε τις κηλίδες και τις πανάδες στο πρόσωπο. Ο χυμός λεμονιού έχει ιδιότητες λεύκανσης του δέρματος.

 • Βάλτε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού στο δέρμα του προσώπου σας, κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Κάντε το αυτό δύο φορές την ημέρα.

 • Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε λεμόνι στο δέρμα του προσώπου σας. Κόψτε μισό λεμόνι και ρίξτε επάνω του μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Τρίψτε απαλά το δέρμα σας για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεπλένετε καλά με νερό. Κάντε το αυτό μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε τακτική βάση.


Δείτε Επίσης: Μάσκα Προσώπου Με Λεμόνι – 10 Εκπληκτικά Μυστικά Ομορφιάς

2. Κρέμα Γάλακτος


Κρέμα Γάλακτος

Το γαλακτικό οξύ που υπάρχει στην κρέμα γάλακτος, μπορεί να βοηθήσει για να αντιμετωπίσετε τις πανάδες στο πρόσωπο. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα.

 • Βάλτε λίγη κρέμα γάλακτος επάνω στο δέρμα του προσώπου σας και αφήστε το για λίγα λεπτά, μέχρι να στεγνώσει. Αντί να το ξεπλύνετε με νερό, μπορείτε να το σκουπίσετε απαλά με απαλό χαρτί ή με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, βάλτε ενυδατική κρέμα. Αυτή η θεραπεία δεν θα προκαλέσει ερεθισμό ή ξηρότητα στο δέρμα σας. Κάντε το αυτό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα μέχρι να εξαφανιστούν οι φακίδες.

 • Εναλλακτικά, μπορείτε να ξεπλένετε καθημερινά το πρόσωπό σας με κρέμα γάλακτος. Εάν δεν έχετε κρέμα γάλακτος, χρησιμοποιήστε γιαούρτι.


3. Μέλι


Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό συστατικό για τις πανάδες στο πρόσωπο, αφού περιέχει τα κατάλληλα ένζυμα. Επίσης, είναι ένα φυσικό υγροσκοπικό και είναι ιδανικό για το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα.

 • Ανακατεύετε το μέλι και το νερό και το ζεσταίνετε ελαφρώς σε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Απλώστε το μείγμα στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το για λίγα λεπτά. Τέλος ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο με ζεστό νερό. Κάντε το αυτό καθημερινά για αρκετές εβδομάδες.

 • Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια φυσική μάσκα με μέλι για το πρόσωπο, ανακατεύοντας λίγο φύτρο σιταριού μαζί με ζεστό μέλι. Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε την για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό και στη συνέχεια ρίξτε ξανά κρύο νερό. Επαναλάβετε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για μερικούς μήνες. Αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τις πανάδες στο πρόσωπο.

 • Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε ένα μείγμα από μέλι και γιαούρτι. Απλώστε το επάνω στις πανάδες σας για 30 λεπτά, σε καθημερινή βάση, μέχρι να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.


4. Παπάγια


Ο χυμός από παπάγια, είναι ένα άλλο αποτελεσματικό φάρμακο για να απαλλαγείτε από τις πανάδες στο πρόσωπο. Η παπάγια περιέχει παπαΐνη, ένα είδος ενζύμου που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των φακίδων.

 1. Βάλτε λίγο φρέσκο χυμό από παπάγια απευθείας επάνω στις πανάδες σας, χρησιμοποιώντας μια μπάλα από βαμβάκι, κάνοντας απαλό μασάζ στην περιοχή.

 2. Μετά από 10 λεπτά, ξεπλύνετε το δέρμα σας με κρύο νερό.

 3. Κάντε το αυτό μία φορά την ημέρα για τουλάχιστον για μερικές εβδομάδες ή μέχρι να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.


5. Κρεμμύδι


Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να αντιμετωπίσετε τις πανάδες στο πρόσωπο ή τις καφέ κηλίδες. Το κρεμμύδι, περιέχει θείο, το οποίο έχει απολεπιστική ιδιότητα. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το κόκκινο κρεμμύδι.

 • Κόψτε ένα κόκκινο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και τρίψτε τις απαλά στις πανάδες σας, δύο φορές την ημέρα. Συνεχίστε αυτήν τη θεραπεία μέχρι να εξαφανιστούν.

 • Μια άλλη επιλογή είναι να λιώσετε ένα κόκκινο κρεμμύδι, να πάρετε το χυμό του και να το απλώσετε στο δέρμα σας. Ακολουθήστε αυτή τη μέθοδο δύο φορές την ημέρα. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι μέσα στο χυμό κρεμμυδιού. Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία καθημερινά, για μία ή δύο εβδομάδες.style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-6674948291416884"
data-ad-slot="9023443470">


6. Βουτυρόγαλα


Το βουτυρόγαλα μπορεί να μειώσει τις πανάδες στο πρόσωπο, ενώ μπορεί να κάνει το δέρμα σας απαλό και εύπλαστο.

 • Βάλτε απλά λίγο βουτυρόγαλα επάνω στις φακίδες σας, αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για αρκετές εβδομάδες.

 • Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε ένα παχύ μείγμα από κονιάκ, πλιγούρι βρώμης και βουτυρόγαλα. Απλώστε το μείγμα στην περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα, αφήστε το για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Κάντε το αυτό μία φορά την ημέρα μέχρι να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

 • Εναλλακτικά, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας βουτυρόγαλα με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε το στο δέρμα σας και αφήστε το για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.


7. Καστορέλαιο


Το καστορέλαιο είναι ένα άλλο φυσικό φάρμακο για να θεραπεύσετε τις πανάδες στο πρόσωπο. Δίνει έναν φυσικό και απαλό τόνο στο δέρμα σας, μειώνοντας παράλληλα τις φακίδες.

 • Πριν πάτε για ύπνο το βράδυ, βάλτε λίγο καστορέλαιο στο πρόσωπό σας. Το επόμενο πρωί, σκουπίστε το με μια καθαρή και απαλή πετσέτα και στη συνέχεια ξεπλύνετε το δέρμα σας με χλιαρό νερό. Συνεχίστε αυτήν την θεραπεία καθημερινά, μέχρι να απαλλαγείτε από τις φακίδες. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε καθαρό καστορέλαιο το οποίο να είναι άοσμο και άγευστο.

 • Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι βιταμίνης Ε ή ελαιόλαδο για να μειώσετε τις κηλίδες και τις φακίδες.


8. Άσπρο Ραπάνι (Ασιατικό)


Άσπρο Ραπάνι

Το άσπρο ραπάνι (ασιατικό), έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, πράγμα που σημαίνει ότι, είναι πολύ αποτελεσματικό για να αντιμετωπίσετε ή και να μειώσετε τις πανάδες στο πρόσωπο με φυσικό τρόπο. Λειτουργεί επίσης και ως αντιοξειδωτικό, για να διατηρεί υγιές και νεανικό το δέρμα σας.

 • Λιώστε ένα άσπρο ραπάνι για να πάρετε τον χυμό του. Απλώσατε τον χυμό στο δέρμα του προσώπου σας και αφήστε το για 10 λεπτά. Κάντε το αυτό μία φορά την ημέρα για να μειώσετε τις φακίδες σας.

 • Εναλλακτικά, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σκόνη από άσπρο ραπάνι μέσα σε ένα φλιτζάνι με γάλα και βράστε το. Αφήστε το να στεγνώσει και στραγγίξτε το. Απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας και αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Κάντε το αυτό τέσσερις έως πέντε φορές την εβδομάδα, μέχρι να δείτε το αποτέλεσμα που θέλετε.

 • Μια άλλη επιλογή είναι να ανακατέψετε τριμμένο άσπρο ραπάνι με το χυμό ενός λεμονιού για να φτιάξετε ένα μείγμα. Εφαρμόστε το μείγμα στην περιοχή του προσώπου όπου έχετε τις πανάδες και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Ακολουθήστε αυτή τη θεραπεία κάθε δεύτερη μέρα μέχρι να δείτε βελτίωση.


9. Μελιτζάνα


Η μελιτζάνα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να βελτιώσει το πρόβλημα με τις πανάδες στο πρόσωπο. Επίσης, μπορεί να τις μειώσει, έτσι ώστε να φαίνονται λιγότερο έντονες.

 1. Κόψτε μια φρέσκια μελιτζάνα σε χοντρά κομμάτια.

 2. Τοποθετήστε τις φέτες επάνω στο πρόσωπό σας.

 3. Τρίψτε απαλά τις φέτες της μελιτζάνας με κυκλικές κινήσεις και αφήστε τις στο δέρμα σας για 10 έως 15 λεπτά.

 4. Ακολουθήστε αυτή τη θεραπεία μία φορά την ημέρα για περίπου μια εβδομάδα, για να δείτε βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματός σας. Οι φακίδες σας, θα μειωθούν σημαντικά μετά από λίγες εβδομάδες.


10. Σουσάμι


Σουσάμι

Ένας καλός συνδυασμός από σουσάμι και σκόνη κουρκουμά, θα μειώσει τις πανάδες στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα θα δώσει και μια έντονη λάμψη στο δέρμα σας.

 1. Ανακατέψτε πολύ καλά, μια κουταλιά της σούπας σουσάμι και ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά μέσα σε ένα φλιτζάνι με λίγο νερό, για να φτιάξετε ένα απαλό μείγμα.

 2. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας.

 3. Αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

 4. Κάντε το αυτό μια φορά την ημέρα και σύντομα οι πανάδες σας θα μειωθούν.


Οι παραπάνω φυσικοί τρόποι, είναι οι πιο αποτελεσματικοί, εάν θέλετε να θεραπεύσετε τις πανάδες στο πρόσωπο.Σχόλια