Ασβέστιο Για Τον Οργανισμό - 5 Λόγοι Για Τους Οποίους Είναι Σημαντικό

Χρειάζεται να παίρνετε ασβέστιο για τον οργανισμό, γιατί είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που ρυθμίζει τον σχηματισμό των οστών, τη λεύκανση των δοντιών και ελέγχει τους πόνους. Εάν η υγιεινή σας διατροφή περιέχει μια επαρκής ποσότητα ασβεστίου, τότε είναι ομαλή η λειτουργία του οργανισμού σας.

Επίσης, το ασβέστιο είναι απαραίτητο και για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Για να έχετε επάρκεια ασβεστίου, χρειάζεται πολλές φορές, να παίρνετε κάποια συμπληρώματα ή να τρώτε τροφές όπως γάλα, τυρί και μπρόκολο, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα οστά τους. Όμως, τα συμπληρώματα διατροφής συνήθως συνταγογραφούνται.Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, η υψηλή ποσότητα ασβεστίου, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως οι υψηλές τιμές στο αίμα που οδηγούν σε υπερασβεστιαιμία. Η υπερασβεστιαιμία, είναι μια πολύ ενοχλητική πάθηση και τα συμπτώματα που έχει είναι υπνηλία, κατάθλιψη, καρδιαγγειακά και προβλήματα με τα νεφρά, εμετούς, δυσκοιλιότητα, ακόμη και ανορεξία. Προσοχή λοιπόν στην ποσότητα ασβεστίου που καταναλώνετε!

Ωστόσο, είναι απαραίτητο το ασβέστιο για τον οργανισμό, αφού βελτιώνει την υγεία, ενισχύοντας την ανάπτυξη των οστών και των μυών. Εάν το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο ασβέστιο, θα πρέπει να καταναλώνετε συγκεκριμένες τροφές και λαχανικά.

6 λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητο το ασβέστιο για τον οργανισμό.

1. Ενισχύει Την Υγεία Των Δοντιών


Ενισχύει Την Υγεία Των Δοντιών

Το ασβέστιο για τον οργανισμό είναι σημαντικό, αφού εμποδίζει την γρήγορη αποδυνάμωση των δοντιών. Λειτουργεί ως αναστολέας που σταματάει την πτώση των δοντιών σε νεαρή ηλικία. Λόγω έλλειψης ασβεστίου, τα δόντια γίνονται κίτρινα, επηρεάζοντας το σμάλτο των δοντιών. Για τα άτομα ηλικίας 50 ετών, οι ειδικοί συστήνουν το συμπλήρωμα ασβεστίου (1200 gm δύναμη) για την ενίσχυση των δοντιών που διατηρούν τη στοματική υγεία. Θα πρέπει όμως να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε κάποιο συμπλήρωμα με ασβέστιο για τον οργανισμό και για την υγεία των δοντιών σας.

Δείτε Επίσης: Πόνος Στο Δόντι – 15 Φυσικοί Τρόποι Θεραπείας Για Το Σπίτι

2. Ελέγχει Την Υψηλή Αρτηριακή Πίεση


Το ασβέστιο, μπορεί να ελέγξει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η συστολική αρτηριακή πίεση είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί με την κατανάλωση ελεγχόμενης ποσότητας συμπληρώματος ασβεστίου. Μπορείτε επίσης, να τρώτε τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο, όπως ορισμένα λαχανικά και ιδιαίτερα το μπρόκολο.

3. Ελέγχει Την Καούρα


Ελέγχει Την Καούρα

Τα συμπτώματα της καούρας μειώνονται ή απομακρύνονται μέσω της επαναλαμβανόμενης πρόσληψης αντιόξινων καψουλών που περιέχουν ανθρακικό ασβέστιο. Μπορεί να νιώσετε ανακούφιση, ωστόσο, μην πάρετε κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.4. Συμβάλλει Στη Σωστή Λειτουργία Του Οργανισμού


Το ασβέστιο συμβάλλει σημαντικά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού, αφού ενισχύει την υγεία των δοντιών και των οστών. Η απώλεια της μυϊκής μάζας είναι το «κρησφύγετο» για τα μικρόβια και τα βακτηρίδια που επιβραδύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο αδυνατεί να αντισταθεί στις διάφορες ασθένειες. Από τη μία πλευρά, το ασβέστιο συμμετέχει στον σχηματισμό των οστών και από την άλλη πλευρά, συμβάλλει στη φροντίδα τους (ιδιαίτερα τα οστά των ηλικιωμένων). Οπότε, είναι απαραίτητο το ασβέστιο για τον οργανισμό, αφού ενισχύει τη συνολική υγεία και δυναμώνει τα οστά.

5. Ελέγχει Το Βάρος


Υπάρχουν πολλές έρευνες που αναφέρουν ότι το ασβέστιο έχει σχέση με την απώλεια βάρους, αφού περιέχεται σε πολλές τροφές που βοηθούν στο να χάσετε κιλά, όπως για παράδειγμα το γάλα αλλά και το μπρόκολο. Αυτές οι τροφές, δημιουργούν την αίσθηση κορεσμού, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επιθυμία σας για φαγητό. Άλλος ένας λόγο που είναι απαραίτητο το ασβέστιο για τον οργανισμό.

Αυτοί είναι οι πιο βασικοί λόγοι που χρειάζεται το ασβέστιο για τον οργανισμό και θα πρέπει από σήμερα κιόλας, να το συμπεριλάβετε στη καθημερινή σας διατροφή. Εάν θέλετε, μπορείτε να πάρετε και κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου, αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.Σχόλια